8 Ağustos 2007 Çarşamba

Nostradamus´un mektubunun yorumu



Nostradamus bazı gizli ve tehlikeli kitapları ele geçirmiş ve anlamıştır ki bunlar yanlış ve de kötüye yönlendirici şeyler içeriyorlar. Bu nedenle, bunları yakarak kül haline getirdim, diyor. Hatta, sadece bunları yakmakla kalmamış, kendi kehanetlerini dahi açık ve anlaşır vaziyetteyken anlaşılmaz ve sisli bir hale getirmiştir. Dörtlüklerine bakacak olursak, bu düşüncesi pek o kadar hayal gibi görünmemekte ama bir anlamda da onun düşünce biçimiyle yola çıkılırsa, kehanetler o kadar da anlaşılmaz değildir. Nostradamus´la ilgili bir söylence daha vardır, şifrelenmemiş kehanetleri antik bir tapınağın yanında veya yakınında bulunan bir mağarada, bir kutuda saklıdır ve bir gün bulunacaktır. Hatta buranın adı da bellidir; Açık kehanetler Vestatemlir denen eski bir tapınakta gizlidir. Bu tapınak ve mağara bir dağın içindedir, bir yıldırım düşecek ve o zaman tapınak ortaya çıkacaktır. Ve gizli yeri bir çocuk ortaya çıkaracaktır. Sonra yağmurlar yağacak, dereler, ırmaklar dolup taşacak, Nimes Kenti sular altında kalacaktır. Tulon´da ticari yerler yok olurken, kutuyu bulan içini açmağa çalışırken gözünden yaralanacak ve bu yüzden ölecektir.
Nostradamus´un yazdıkları aradan yaklaşık 500 yıl geçtikten sonra bulunduğunda, o yüzyılın yüceliği olacak ve o zaman ona gereken değer verilecektir. Dörtlüklerin açıklığı ve berraklığı nedeniyle insanlar kehanetlere hükmeden kanunları da anlayacak ve öğrenecekler. Tanrı´nın Yüce Gücü anlaşılacak ve zaman ruhlar değişime uğrayacaktır. İnsanı ayakta tutan yasalar, katastroflara, savaşlara zamanın sonuna dayanmaktadır. Kendini bu felaketlerden koruyabilen insanlar ve yöneten aklı başında yöneticiler Nostradamus´a göre ruhsal değişime uğrayacaklar. İşte o zaman, huzurlu ve verimli bir evre başlayacaktır.
Nostradamus, oğluna yazdığı mektupta aslında sadece oğluna değil, yazılarını anlamaya çalışan herkese sesleniyor. Büyü konusuna kapılmayın, şeytani etkilerden korkun ve büyücülere inanmayın diyor. Ona karşıt olanlar, Limbo ve alevle ilgili sözcüklerini kendisine karşı kullanıyorlar. Geleceği görmek için kullandığı metodlarla ilgili Dörtlükler, Nostradamus´a karşı kullanılan en önemli silahtır. Kahin bu yazdıklarıyla aslında Engizisyon teröründen korkuyordu ve kilisenin onu büyücülüklü suçlayabileceğinin farkındaydı. Şeytani bir büyü yerine Tanrısal bir vahiy içinde olduğunu anlatmaya çalışıyordu. Bu arada, gezegenlerin ve yıldızların gelişimiyle ilgili bilgileri kullanarak kehanetlerde bulunduğunu da ekliyordu. Onun çok zor durumda veya tam paradoksun içinde bulunduğu kesindir, hem geleceği gördüğünden ve bunun Tanrısal bir ödül veya doğru yolu bulmak için yardım olduğuna inanıyor, hem de kehanet olayının büyü ve Şeytan kavramlarıyla içiçe görülmesinden korkuyordu. Üstüne üstlük, böyle kara yöntemleri kullanan kahinler de bulunuyordu. İster istemez akla geliyor acaba eğer gerçeksel

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker